Zorggroepen ZGWA en HenZ werken samen bij programma OPEN: voor het veilig online delen van medische gegevens met de patiënt

Regio - Huisartsen vinden het belangrijk dat patiënten zelf meer regie kunnen hebben over hoe ze omgaan met hun gezondheid. Inzicht in de eigen medische gegevens kan patiënten helpen in hun omgang met de eigen gezondheid. Daarnaast is het per 1 juli 2020 wettelijk verplicht om patiënten elektronisch toegang te geven tot de eigen medische gegevens. Daarom is landelijk het programma OPEN ontwikkeld, dat staat voor Ontsluiten van Patiëntengegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland. OPEN gaat huisartsen(praktijken) en eerstelijnsorganisaties ondersteunen en ontzorgen bij het digitaal beschikbaar stellen van medische gegevens aan patiënten. In het belang van de patiëntenzorg, om hen mogelijkheden te bieden hun praktijkvoering efficiënter te maken én om te zorgen dat zij aan de wettelijke verplichtingen kunnen voldoen.

Zorggroepen ZGWA (regio Drechtsteden en West-Alblasserwaard) en Huisarts en Zorg (HenZ, Gorinchem) pakken dit gezamenlijk aan.

Vanochtend hebben bestuurders Henk Stout (ZGWA) en Angela Vermeulen (HenZ) de opgestelde samenwerkingsovereenkomst OPEN ondertekend. Beide bestuurders tonen zich zeer content over de samenwerking.  "Hiermee kunnen we de bij ons aangesloten huisartsenpraktijken - goed voor in totaal zo'n 450.000 patiënten – zeker van dienst zijn bij de implementatie van de techniek en vooral de werkwijze", aldus een verheugde Henk. Angela is het daarmee eens: "Dit is nou echt een schoolvoorbeeld van een goede lokale samenwerking." Meer weten? Kijkt u eens op de website van het programma OPEN. 

Meer berichten