Zeapaard in Oosterschelde
Zeapaard in Oosterschelde (Foto: Rob Weeda)

Duik mee met OSCD

Duiken in Nederland is net zo mooi als in tropische oorden. Het water in Nederland is kouder, maar onder water kan je in Nederland prachtige dieren tegen komen, zelfs zeepaardjes. Als je nog nooit in Nederland gedoken hebt is het uitdagend om de lol er van in te zien. De meest voorkomende kreten van oningewijden zijn 'dat is toch ijskoud' en 'er is toch niets te zien'. Ja, het water is kouder en het zicht is minder dan in Egypte. Maar kou is relatief. Met een goed pak duik je in Nederland zelfs in de winter vrolijk door, zonder pak zit je te klappertanden in dat warme Egypte. En minder zicht betekent niet dat er niks te zien is. Het betekent wel dat je anders moet gaan kijken, meer naar de vierkante meter onder je dan naar die potentiële dolfijnen in de verte. En eventuele ontmoetingen onderwater worden hierdoor des te verrassender. In Zeeland zwem je regelmatig tegen garnalen, zeesterren, krabben, palingen, platvissen, anemonen, anjelieren, zeebaarzen, vorskwabben en snotolfen aan. En uiteraard zijn er de indrukwekkende kreeften. En soms zeepaardjes.

Heb je in het buitenland je duikbrevet gehaald, dan kan je bij Onderwater Sport Club Dordrecht (OSCD) je vaardigheden op peil houden of je duikbrevet voor gevorderden halen. Je kunt als beginner ook je eerste brevet halen.

Wij organiseren regelmatig begeleide duiken op de mooiste stekken van Nederland. Een ideale manier om het lokale onderwaterleven te ontdekken.

Heb je geen buddy? Word lid van onze duikclub en ga duiken met de andere leden die je bij OSCD ontmoet. Heb je belangstelling voor duiken bij een gezellige duikvereniging, neem dan contact op met info@oscd.nl.

Meer berichten