33e Clubinterland bij videoclub SGD

Op zaterdag 3 november vond in het Rode Kruisgebouw in Dubbeldam de 33e clubinterland plaats van Belgische en Nederlandse videoclubs. De Dordtse Videoclub SGD ontving de Merwefilmers uit Schelluinen en vanuit België Close-up uit Sint-Niklaas en Videoclub Deurne. Het was voor de SGD de eerste keer, dat zij aan dit festival deelnamen en zij mochten meteen in het diepe door dit festival te organiseren.

Dordrecht - Een dag lang genoot men van elkaars films. De interviews tussen de films door gaven nog extra informatie, waarbij ook vragen en opmerkingen vanuit het publiek mogelijk waren. De SGD kreeg hierbij weer de kans een staaltje van haar kunnen te tonen. Als enige club presenteerden zij ook een paar groepsfilms. Het filmen in kleine groepen wordt bij de SGD gestimuleerd. Hierbij krijgen minder ervaren filmers gelegenheid om van de oude rotten in het vak het nodige op te steken. Anderzijds kunnen deze nieuwere filmers op hun beurt een frisse wind doen waaien in de manier van filmen. Een deel van de SGD-films is bij het publiek ook bekend van RTV Dordrecht.

De SGD is nog altijd een enthousiaste videoclub met ruimte voor ervaren filmers en mensen, die zich bijvoorbeeld uitsluitend met familiefilmpjes bezig houden. Op onze wekelijkse clubavonden kun je meer leren over het maken van films. Alle onderdelen hiervan komen in de loop van de tijd aan bod en waar nodig wordt je persoonlijk op weg geholpen. Iedere dinsdag komt men om 20.00 uur bij elkaar in het Rode Kruisgebouw in Dubbeldam. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een paar clubavonden bezoeken. Meer inlichtingen vind je op de website www.videoclub-sgd.nl of via de secretaris Joke de Graaf-de Rover, tel. 078-6171377.

Meer berichten