Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Biesbosch aan de slag tijdens de wintervogeltellingen in de Noordwaard Foto: Hans Diepstraten
Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Biesbosch aan de slag tijdens de wintervogeltellingen in de Noordwaard Foto: Hans Diepstraten

Natuur- en Vogelwacht zoekt handige en verstandige vrijwilligers

De Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch heeft weer diverse plannen op stapel staan. Daarom zijn ze naarstig op zoek naar handige vrijwilligers (voor buiten en binnen) en verstandige vrijwilligers (voor binnen en buiten).

Dordrecht - Voor het natuurmuseum Twintighoeven zoekt men medewerkers die op de zaterdag- of zondagmiddag baliewerk willen doen, zoals bezoekers te woord staan en ondersteuningsartikelen verkopen. Kortom, vrijwilligers die met elkaar het kleine maar leuke museum draaiende houden.

Bij de renovatieploeg zoekt men mensen voor het opknappen en onderhouden van de bedrijfsgebouwen van de Natuur- en Vogelwacht op het complex van hoeve "Jong Dordrecht" in boswachterij de Elzen. Er is vooral behoefte aan handige klussers die kunnen helpen met timmerwerk, verfwerk, elektra en onderhoud en reparatie van gereedschappen en materieel.

Tevens zoekt de stichting vrijwilligers voor de landschapsonderhoudsploeg; o.a. voor het knotten en aanplanten van wilgen en ander beheerswerk in de natuur.

Bij de onderzoeksafdeling is plaats voor vrijwilligers die zich bezig willen houden met natuurinventarisaties, met name met het uitpluizen en analyseren van braakballen van uilen.

Daarnaast is men ook nog op zoek naar een vrijwilliger die de websites wil beheren en uitbouwen. 

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze één of enkele dagdelen per week beschikbaar zijn. De Natuur- en Vogelwacht zorgt voor materiaal en gereedschap en keert een kleine onkostenvergoeding uit.

Inlichtingen en aanmelden het liefst via de mail: info@vogelwacht.eu

Meer berichten