Ria Hunter zet weer een kerstdiner op touw.
Ria Hunter zet weer een kerstdiner op touw. (Foto: Elisa Kuster)

Kerst vier je niet alleen

Elisa Kuster

Kom dineren op Tweede Kerstdag

Wanneer je aan kerst denkt, denk je steevast aan gezelligheid rond de kerstboom, lekker eten in goed gezelschap. Maar wat als je partner moet werken, je geen partner hebt of te ver van vrienden of familie woont? Dan is er een kerstengel met de naam Ria Hunter, zij organiseert voor de derde keer een diner voor iedereen die alleen is op tweede kerstdag.

Dordrecht - Omdat zij zelf zo geniet van de feestmaand gunt ze het een ander ook, dat is haar belangrijkste drijfveer. "Er zijn zoveel mensen die door omstandigheden de kerstdagen alleen doorbrengen. Dat wil niet zeggen dat je zielig bent maar het is misschien niet zoals je het zelf zou willen. Daarom heb ik contact gezocht met Art& Dining om weer een kerstdiner te organiseren op Tweede Kerstdag. Ze reageerden meteen enthousiast en ik mocht zelfs kiezen tussen twee locaties, het museum of de Groothoofdspoort, ik koos voor de ruimte "De Poort van Dordt" , een prachtige ruimte in hotel Bellevue."

Altijd een plekje
We staan in de ruimte die Hotel Bellevue ter beschikking heeft gesteld, een prachtige plek met aan de ene kant uitzicht op de rivier en de andere kant de havens. Charles Dickens kan elk moment binnenwandelen. Alleen al voor de sfeer is het de moeite waard, met gezelschap wordt het alleen maar mooier. "Het is alweer de derde keer dat ik dit organiseer en alle energie die ik erin steek krijg ik in enthousiaste reacties terug. De twee buurvrouwen die zich elk jaar aanmelden, de lieve mailtjes die mensen na het diner sturen. Ik weet waarom ik dit doe en hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken, want het is zo fijn om Kerst samen te vieren," vertelt Ria. "Niet alleen ouderen zijn alleen, ook jonge mensen hebben misschien behoefte aan gezelschap. Het diner is er echt voor iedereen, jong en oud. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om je zomaar aan te melden, maar er is een heerlijk diner en alleen de locatie biedt al genoeg gespreksstof. Je mag je ook aanmelden met iemand anders die ook alleen zit tijdens de kerst, het is toch heerlijk om dat kerstgevoel met elkaar te delen? De gemeente Dordrecht zet zich in om eenzaamheid te bestrijden, een geweldig initiatief. Ik probeer op deze manier een steentje bij te dragen. Er zijn zoveel mensen die de feestdagen vreselijk vinden omdat ze zich dan zo alleen voelen. Dat hoeft helemaal niet, wij vieren samen een mooie avond en er is altijd een plekje vrij."

Schuif aan

Wilt u aanschuiven bij het Kerstdiner op 26 december? Kom dan naar de Poort van Dordt (Groothoofdspoort 1).
U kunt zich aanmelden via info@mooidordrecht.com of bellen naar 06-15611514

Het buffet kost € 32,50 per persoon inclusief één drankje en begint om 17.30 uur.
De locatie is goed bereikbaar via het openbaar vervoer, uw auto kunt in de buurt van het restaurant parkeren (betaald parkeren).

Meer berichten