In Brugklas the Musical komen actuele thema's aan bod. Foto: Boy Hazes
In Brugklas the Musical komen actuele thema's aan bod. Foto: Boy Hazes (Foto: Boy Hazes)

Zoektocht naar wie je bent in 'Brugklas the Musical'

Robbert Roos

'Brugklas', de populairste serie van de Nederlandse TV, komt naar het theater met een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je nu van nóg dichterbij meemaken in 'Brugklas de Musical'. In de musical zijn Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser te zien. 

Dordrecht - Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. En de school kan rekenen op een bezoek van onze koninklijke familie. Voor dat bezoek trekt de school natuurlijk alle schuiven open. Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? Omdat vrouwen geen historie maken natuurlijk. En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? Het verhaal speelt zich af in een kleurrijk en multifunctioneel decor. De muziek is vrolijk en vol energie. Als een klas vol brugpiepers. Bram is nieuw op school en doet zijn best om nieuwe vrienden te maken. Jongens onder elkaar die praten over hoe een vent een vent wordt. Hij kan dan ook al snel rekenen op de aandacht van de meisjes uit zijn klas. Toch is er iets bijzonders met Bram aan de hand. Maar wat precies? Er gebeuren rare dingen op school. Onthutsende berichten op 'clicker' stoken de onrust flink op. Net zolang tot de jongens en de meiden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. 'Daar trek ik de lijn' laat onverhuld zien hoe de zaken er voor staan. De spanningen lopen zo hoog op dat de schoolleiding besluit de musical af te blazen. Als de waarheid stukje bij beetje onthuld wordt blijkt die anders in elkaar te steken dan je dacht. Is het te laat, of is er nog een weg terug? Als de klas de handen ineen slaat en bereid is om buiten kaders te denken ontstaat er ruimte om een nieuw hoofdstuk aan onze geschiedenis toe te voegen. 'Je Maintiendrai.' Actuele thema's worden mooi verwerkt in het verhaal en zetten je aan tot nadenken. Dingen veranderen, of toch ook niet? Soms is de inhoud hetzelfde, alleen de verpakking anders. En hoe ga je daar mee om. Willen we niet allemaal gewaardeerd worden zoals we zijn? 'Brugklas de Musical' is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in misschien wel de belangrijkste periode van je leven.

Brugklas the Musical is te zien op zaterdag 22 februari 2020 in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht Zoetermeer. Jeugd & familie 9+ Pauze: Nee
Prijs € 22.50 Kaarten verkrijgbaar via www.kunstmin.nl/

Meer berichten