Dordtse deelname aan Landelijk atelierweekend

In het kader van de Nationale Kunstdagen 2019 (Jubileumeditie) is er een Landelijk atelierweekend op 16 en 17 november. Onder de ruim 400 ateliers die te bezoeken zijn is er ook een Dordtse vertegenwoordiging door de deelname van beeldend kunstenaar Marijk Renia.

Dordrecht - Vanuit haar glasatelier in de Nieuwe Dordtse Biesbosch toont zij haar nieuwste glasobjecten, die verwijzen naar denkbeeldige zeeorganismen en broze koraalriffen. Daarnaast is er ook de atelierprimeur van de Vloedlijncollectie; glassieraden die geïnspireerd zijn op strandvondsten. Marijk werkt in verschillende glastechnieken en geeft hier uitleg over met behulp van voorbeelden.

In haar glasatelier hangt eveneens werk van beeldend kunstenaar Maud Quaedvlieg uit Breda, die deelneemt vanuit haar schilderatelier, waar ook glaswerk van Marijk te zien is. Beide kunstenaars ervaren een sterke connectie met hun wederzijdse werk en zien in het Landelijk atelierweekend een mooie aanleiding om deze boeiende combinatie onder de aandacht van bezoekers te brengen. Bovendien liggen de ateliers logistiek gezien op redelijke afstand.

Het glasatelier ligt aan de Oude Veerweg 3 in Dordrecht en is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tel. 0786162580. www.renia.nl Info over Maud Quaedvlieg via www.maudquaedvlieg.nl

Meer berichten