Care for Jazz met The Society in Dubbelmonde

Op zondag 17 november geeft het ensemble The Society een optreden in woon-zorgcentrum Dubbelmonde, onderdeel van Zorggroep Crabbehoff. Het concert begint om 15.00 uur in Dubbelmonde, Koningstraat 290 in Dordrecht. De zaal gaat om 14.30 uur open. Het programma duurt twee maal 30 minuten.

Dordrecht - Het ensemble The Society, bestaande uit Ben van den Dungen (sax), Vincent Koning (gitaar) en Steve Zwanink (contrabas) brengt een gevarieerd programma. 'Swing Time' is een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. Muziek met een grote dosis nostalgie en een 'happy feel'.

Over de musici

Ben van den Dungen begon zijn carrière in de jaren 80. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen zo'n 5000 concerten in 70 verschillende landen gegeven. "Jazz moet dansbaar zijn en de blues moet erin zitten", zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor trio The Society. Dit trio bestaat uit een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier.

Iedereen is welkom

Buitengasten kunnen zich aanmelden bij de receptie van Dubbelmonde (078 616 22 22). Bewoners kunnen gratis kaarten afhalen bij de activiteitenbegeleiding. Na afloop wordt een drankje geschonken.
Het optreden is op verzoek van Dubbelmonde georganiseerd door Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Dubbelmonde, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Meer berichten