Re: VRAGEN AAN COLLEGE OVER 'EIS' WELSTANDSCOMMISSIE nu met bijlage


PvdA en Gewoon Dordt hebben 7 november 2019 vragen ingediend bij college over de kwestie van de klimaatneutrale woningen in Dubbeldam en de eis van de Welstandscommissie

Dordrecht - Na de eis van de Welstandscommissie dat er bij bouwplan aan de Dubbeldraaf in Dubbeldam een schuine kap op de huizen moest komen, heeft de bouwer van de 'finch buildings' in Dubbeldam de bouwopdrecht weer ingeleverd. Die eis past niet in het concept van de finch buildings.

Finch Buildings zijn: gasloos, circulair, CO2-loos en snel gebouwde houten woningen. Het zouden starterswoningen worden, dus betaalbaar. Plus het zijn kwalitatief goede woningen die ook nog eens snel gebouwd kunnen worden.

PvdA en Gewoon Dordt vragen het college of het klopt dat de bouwer zich heeft teruggetrokken na de 'eis' van de Welstandscommissie. De Welstandscommissie is een adviesorgaan, en kan alleen adviseren. Niet eisen. Ook vragen de partijen dat als bouwplannen kwalitatief goed zijn en voldoen aan alle bouwkaders- en regelgeving deze toch gewoon gebouwd kunnen worden. Ongeacht de opvatting van een Welstandscommissie.
 

Meer berichten