Alzheimer Café "Het Parkhuis" te Dordrecht

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 18 november een ontmoetingsavond in samenwerking met "Het Parkhuis" Haaswijkweg Oost 69a, 3319GB Dordrecht, tel. 078-622.00.00. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt ca. 21.30 uur.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen die u gratis kunt lenen. 

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Te gast in het Alzheimer Café zijn Esther van Efferen-Bansberg, Adviseur Dagelijkse Bankzaken Particulieren Rabobank en haar collega's Bianca Palmer en Sera de Jong. Zij vormen samen het mobiele team van de Rabobank Dordrecht. Zij komen uitleg geven hoe ze omgaan met kwetsbare ouderen en mensen met dementie in een snel veranderende wereld waarin eigenlijk alles digitaal gaat. Waar lopen ouderen en mensen met dementie tegenaan? De vraag die ook aan de orde komt is hoe financiële uitbuiting voorkomen kan worden en hoe dit wordt herkend door een financiële instelling

Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Sunny Side Up, het duo van Eefje Mesker en Maarten Teekens.

Voor informatie, voorlichting, lezingen in de regio: ga naar de website drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

Aanmelding als vrijwilliger bij Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89 - miltbeth@hetnet.nl

Bel voor vragen over dementie de Alzheimertelefoon 0800-5088: 7 dagen p.w. bereikbaar van 9 - 23 uur en kijk op www.alzheimer-nederland.nl en/of www.dementie.nl

. De volgende keer is op 16 december 2019

. Wilt u in november ook collecteren?

. Bel Martine Riske: 06-575 90 349 of mail haar: m.riske@alzheimer-nederland.nl

. Is de collectant niet bij u aan de deur geweest? U kunt altijd doneren op

. NL13INGB 000 000 2502 of in het Alzheimer Café de collectebus bijvullen. Bedankt!

.Word VRIEND via www.samendementievriendelijk.nl , en

volg de minicursus online zodat zoveel mogelijk mensen weten van dementie!

Meer berichten