Foto: Wouter Vocke

Vanaf 1 januari gaat De Stem van Dordt samen met Dordt Centraal

DPG Media, uitgever van onder andere De Stem van Dordt, heeft besloten per 1 januari te stoppen met de verspreiding van De Stem van Dordt en samen te gaan werken met Dordt Centraal. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze titel beschikbaar. "Er is slechts plaats voor één huis-aan-huiskrant."

Dordrecht - Adverteerders van De Stem van Dordt kunnen in de toekomst ook nog steeds terecht bij DPG Media. DPG Media biedt een uitgebreid aanbod van verschillende nieuwsmerken en digitale advertentiemogelijkheden.

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht. Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

"Gezien de markt is het inderdaad logisch dat er één sterke titel overblijft in Dordrecht", zegt Piet van Westen, directeur van Dordt Centraal. "We zijn natuurlijk verheugd dat wij dat zijn." Dordt Centraal en DPG Media zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

Meer berichten