Fenomenale operabewerking met Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet

Een zinderende show vol zuidelijk temperament in Kunstmin

Op donderdag 14 november doet het gezelschap Ibérica de Danza Kunstmin aan met de bruisende show Figaro, Barbier van Sevilla. Hierin komen de meest uiteenlopende Spaanse dansstijlen voorbij: klassiek Spaans ballet, flamenco, folk, moderne dans en met als extraatje een vleugje commedia dell'arte. 

Dordrecht - Het internationaal geroemde Ibérica staat bekend om zijn sterk beeldende danstaal. Imposante geprojecteerde beelden nemen je mee naar het Wenen, Sevilla en Madrid van vroeger met verschillende muziekstijlen. 

'Ibérica Mágica' is een reis naar vele uiteenlopende dansculturen van het Iberisch Schiereiland. In het eerste deel van de voorstelling gebeurt dit op muziek van Spanjes grote klassieke componist Albéniz. De muziek van de in Spanje populaire groep Radio Tarifa vormt met zijn etnische invloeden de inspiratiebron van de kleurrijke choreografieën in het tweede deel.

Spaanse cultuurgoed in modern jasje
De Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. In 2018 vierde het gezelschap het 25-jarig jubileum en als kers op de verjaardagstaart vond begin dit jaar in thuisstad Madrid de première van 'Figaro, Barbier van Sevilla' plaats. Ibérica de Danza zet de klassieker in een geheel ander daglicht en maakt er een spetterende show van, 

Voor informatie & kaarten: www.kunstmin.nl
 

Meer berichten