NRG Battles winnaar Yellow Bird en de jury (van l naar r: Karim, Goofy en Giorgio). Foto: Lorenzo Peneux
NRG Battles winnaar Yellow Bird en de jury (van l naar r: Karim, Goofy en Giorgio). Foto: Lorenzo Peneux (Foto: Lorenzo Peneux)

Yellowbird wint de NRG Battles 2019

Op zondag 10 november showden dansers hun spectaculaire trucks en moves in theaterzaal Ketel 2 in het Energiehuis. De prijs is respect van de dansers, publiek én €100,- contant en een Goodiebag met items van Fier Skateshop, Kinepolis en Fennel Barbershop. DJ Don Dev draaide de beats, The Groove Studio zorgde voor de live muziek en host van de dag was Jiv The Chief.

Dordrecht - Voor de derde keer was er een Junior Battle All Styles voor alle breakers en hiphoppers tot 16 jaar. Er hadden zich 29 deelnemers aangemeld. Uiteindelijk bleven Yellowbird en Elise over als finalisten. Na een spannende battle ging Yellowbird er met de winst vandoor.

Jury

Na de one versus one battles met twee of meerdere 'runs' gaf de jury hun oordeel binnen no-time aan de hand van uitgestoken armen. Eerlijk, snel en hard. Eén winnaar en één verliezer. Maar niets is minder waar. Winst op links, betekende respect op rechts en vice versa. Dank aan de judges: Giorgio (La Familia), Karim (Karimoves) and Goofy G Soul (Soul Community).

Het was een dag vol respect, veel warmte en een gedeelde passie, er wordt uitgekeken uit naar de volgende editie.

Meer berichten