Bijzondere expositie van interactief plastic afval in galerie Wind!

Drie kunstenaars uit Dordrecht, Klaashenk Blonk, Donie Dubbeldam en Jolande Vermeulen, exposeren hun werk in de expositie "Wij komen over de brug". De opening was op 2 november door wethouder en loco-burgermeester van Dordrecht Piet Sleeking.

DOrdrecht - Als bij je bij schemer toevallig over de Prins Hendrikkade op het Noordereiland loopt, zie je op nr 124A een bijzonder organisme voor het raam oplichten. Het is de 'PS-blub' van Jolande Vermeulen en Donie Dubbeldam. 'PS' staat voor de plastic soep in de oceanen, een 'blub' is een organische vorm, in dit geval gemaakt van afvalplastic. De 'blub' lijkt te leven; hij reageert op bezoekers met lichteffecten, zendt signalen uit en hypnotiseert. Verder zijn collages en objecten van afvalplastic van hun hand te zien. 

Het nieuwe werk van Klaashenk Blonk toont keramiekvormen met de titel "wandverschijnsel". Deze vormen zijn divers en hebben geen titel. Visuele waarnemingen worden door de hersens direct benoemd, daar confronteert het kunstwerk de toeschouwer mee.

De expositie is nog te bezoeken t/m 1 december van donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur op de Prins Hendrikkade 124A Rotterdam.

Meer berichten