Chris Hoogerwaard zorgt dat het ontvangst van de Sint op rolletjes loopt.
Chris Hoogerwaard zorgt dat het ontvangst van de Sint op rolletjes loopt. (Foto: )

Chris kijkt uit naar aankomst Sint

Elisa Kuster

Emissiepieten komen naar Dordt

Chris Hoogerwaard staat op de Damiatenbolwerkbrug en wijst naar de plek waar zijn held Sinterklaas aanmeert. Binnenkort wordt er een ponton binnengevaren zodat Sinterklaas kan uitstappen en de hand kan schudden van de burgemeester én de kinderburgemeester. Nog maar een paar nachtjes slapen en het is zover.

Dordrecht - "Wat is het hier mooi hè? Ik denk dat de Sint geen mooiere plek kan bedenken om aan wal te komen. Al had het vorig jaar nogal wat voeten in aarde, de boot hield er ineens mee op. Moesten er andere boten aan te pas komen om Pakjesboot 78 binnen te loodsen."
Chris zorgt al jaren voor het ontvangstcomité van de goedheiligman, hij heeft daarom ook een kort lijntje met de Sint. "De Sint stuurt altijd een wensenlijstje voordat hij vertrekt. Dit jaar wilde hij een aantal dingen aankaarten: gezond eten en bewegen én hij had iets gehoord over de stikstofproblemen. Voor het thema gezond eten en bewegen hebben we hier in Dordrecht een aantal leuke dingen bedacht. Zo delen we mandarijntjes uit naast de traditionele kruidnoten én organiseren we op 24 november een beweegfeest in de Deetoshal waar ieder kind zijn energie kwijt kan. Dat andere, met die stikstofproblemen, dat wordt nog wat."
De Sint heeft kennelijk het nieuws in Nederland goed gevolgd en heeft een aantal 'Emissiepieten' aangesteld om stikstofmetingen te verrichten. Een moeilijk woord, emissie en dat is precies waar Chris zich ook zorgen over maakt. "Ik ben bang dat er pieten zijn die dat ook niet zo goed begrijpen en er 'Eetmissiepieten' van maken. Die zullen we ook maar naar het Beweegfeest sturen."
Het programma voor zaterdag 16 november is in ieder geval helemaal rond, dankzij de goede zorgen van Chris en de rest van de organisatie. "Pietertje Post is er dit jaar helaas wegen ziekte niet bij, heel jammer want hij hoort er eigenlijk bij. Daarom zal presentatrice Samantha dit jaar op het ponton klaar staan om samen met Jong Jubal de kinderen voor de aankomst te vermaken. Daarna mag de burgemeester en de kinderburgemeester Sinterklaas de hand schudden."
Na het ontvangst vertrekt Sinterklaas richting het Scheffersplein voor een feestje met muziek van de pieten die graag donuts eten en de danspieten. Daar worden ook speurtochten uitgedeeld die kinderen kunnen volgen door de Dordtse binnenstad. Bij verschillende winkeliers hangt er in de etalage een aanwijzing om kans te maken op een prijs.
De Sint vertrekt vanaf het Scheffersplein naar Winkelentrum Crabbehof om daar de kinderen te begroeten. "Daar kan hij weer verder met handen schudden, altijd een uitdaging om niemand over te slaan. Al kunnen de kinderen daarna nog terecht in het Sinterklaashuis om de Sint in levende lijve te zien."
Een druk programma maar Chris én de Sint hebben er zin in.

Alle informatie vindt u hier: www.intochtdordrecht.nl

Meer berichten