Sinterklaas te midden van zijn pieten, kinderen en rechts Jan Kooreman (met microfoon)
Sinterklaas te midden van zijn pieten, kinderen en rechts Jan Kooreman (met microfoon) (Foto: )

Sint bezoekt ook dit jaar Crabbehof

Elisa Kuster

'Ieder kind mag op de foto met Sint'

De Sint kan het zich nog goed herinneren, de opening van Winkelcentrum Crabbehof in 1964. Prins Bernard deed boodschappen met een versierd karretje. Omdat iedereen naar de koninklijke boodschappen staarde had niemand door dat de Sint intussen ook flink aan het inkopen was. "U denkt toch niet dat ik alleen in december ga winkelen?", vertelt Sint vanuit zijn huis in Madrid.

Dordrecht - Hij is druk bezig met zijn reis naar Dordrecht waar hij zaterdag 16 november aanmeert. "Ik heb alvast wat Pieten vooruit gestuurd om rond te kijken, er zijn weer duizenden verlanglijstjes binnengekomen en die hoop ik zoveel mogelijk te kunnen afstrepen. Winkelcentrum Crabbehof blijft één van onze favorieten, goed bereikbaar en heel veel leuke winkels om cadeaus te kopen. De opslag in Dordrecht staat al voor de helft vol."

De Sint kijkt ook uit naar de ontmoeting met voorzitter Jan Kooreman die al 28 jaar de goedheiligman ontvangt in 'zijn' Winkelcentrum. "Net als ik weet hij niet van stoppen ook al heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Mensen zoals hij zijn onmisbaar, hij zorgt dat alles op rolletjes loopt voor het winkelend publiek én de winkeliers. Fijn om weer eens bij te praten, al zal dat pas zijn nadat ik met ieder kind op de foto ben geweest. Gelukkig kunnen we na afloop van de festiviteiten in het winkelcentrum lekker wat eten, er is genoeg keuze. Van pizza, gebakken visjes tot Chinees."

Ook dit jaar zal de Sint met zijn Pieten niet alleen een rondje langs de winkels lopen maar betreedt hij ook het podium op het plein. "Onze muzikanten en dansers hebben flink geoefend om de kinderen en ouders te vermaken. Daarna mag ieder kind even langskomen op het podium om met ons op de foto te gaan. Ik heb inmiddels al flink geoefend hoe ik naar de lens moet kijken en dat mijn mijter goed blijft zitten."

Op zaterdag 16 november komt de Sint naar winkelcentrum Crabbehof. Het voorprogramma start om 14.30 uur en de Sint komt rond 14.45 uur aan.

Wanneer de Sint is vertrokken blijft het feest in het winkelcentrum want er worden 100 prijzen verloot onder het winkelend publiek. Jan Kooreman vertelt trots: "Wanneer u drie kassabonnen van drie verschillende winkels in een envelop voorzien van uw gegevens in de actiekist bij Dirk stopt, dan maakt u kans op een cadeaucheque. Dat kan een cheque zijn ter waarde van € 30,00 maar ook van €250,00." De actie loopt van 17 november t/m 14 december. Op 4 en 18 december worden de winnaars bekend gemaakt.


www.winkelcentrumcrabbehof.nl

Meer berichten