De vlag is gehesen!
De vlag is gehesen! (Foto: )

ProefTuin BuitenZinnig en ProefTuin De Hoop gaan samen

Vorige week heeft stichting BuitenZinnig een belangrijke stap naar professionalisering gezet. Voorzitter Hans van de Velde en Han van den Boogaart van stichting Werkvisie De Hoop hebben de samenwerking bezegeld middels het hijsen van de vlag van ProefTuin BuitenZinnig en ProefTuin De Hoop.

Door Thierry Dinjens | Stichting Buitenzinnig

Dordrecht - In groten getale kwamen deelnemers en vrijwilligers van BuitenZinnig als ook medewerkers van Werkvisie samen om dit heuglijke feit te vieren. De keuze voor Werkvisie is logisch en slim; beide stichtingen streven hetzelfde doel na: het bijeenbrengen van mensen die het niet makkelijk hebben gehad en ook nu nog een bepaalde afstand ervaren, zowel naar de reguliere arbeidsmarkt als naar elkaar. In een isolement vaart niemand wel. Stichting BuitenZinnig heeft in de ProefTuin een prachtig groen dagbestedingsproject gerealiseerd dat elke dag nog groeit. Vele werkzaamheden hebben reeds plaatsgevonden om zover te komen; de kas in ingericht als werkplek, de eerste hectare van de ProefTuin levert al de nodige veldgewassen op en een nieuwe fase waarin een fiks aantal bomen geplant gaat worden staat voor de deur. Wie buiten wil werken kan gelijk zijn of haar handen uit de mouwen steken.

Startpunt is voortaan het pand van Werkvisie (thans De Hoop ProefTuin) aan de Sikkelstraat. Hier beginnen we de dag met koffie en een verdeling van de taken. Een project als dit staat of valt met inzet en continuïteit. Niet enkel van deelnemers die hier hun dag zinnig komen besteden, maar ook continuïteit van vrijwilligers en professionele krachten die een stukje begeleiding en sturing op zich nemen. De ProefTuin is natuurlijk ook een groenproject met een eigen planning en om deze te realiseren zijn wel handjes nodig. Planten moet tijdig de bodem in of er juist uit, vruchten moeten geoogst worden en tot producten worden verwerkt en daarna natuurlijk aan de man worden gebracht. Tot nu toe gebeurde dit veel te onregelmatig. Middels deze samenwerking hopen we dat hier regelmaat in komt.

Werken in de ProefTuin is, naast nuttig, vooral ook zingevend. Je krijgt er de unieke kans om zowel de natuur als de (mede)mens te zien groeien en bloeien. Je kan er letterlijk de vruchten plukken van je werk. Werk dat in de buitenlucht plaatsvindt, tussen de bloemen en de vogels, dwars door alle seizoenen heen. Tegenslag en voorspoed wisselen elkaar af. Een plek van groei, hoop en naastenliefde. De Hoop ProefTuin en ProefTuin BuitenZinnig zijn klaar voor!

Meer berichten