Chantal Dullens, vrouw van Patrick en samen hebben zij dochters Zoë en Fenna (foto: Nanda van Heteren)
Chantal Dullens, vrouw van Patrick en samen hebben zij dochters Zoë en Fenna (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Burgemeester krijgt oudergesprek

Door: Nanda van Heteren

Dordtenaar deelt opvoedervaring

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff (VVD) en zijn vrouw Mariëlle zijn op 26 november de gelukkige ouders geworden van Beaudine. Het is uniek in Dordrecht dat de burgemeester in de ambtsperiode een kind krijgt, laat staan ouder wordt. Dordtenaar Chantal Dullens is getrouwd met Patrick, samen hebben zij twee prachtige dochters: Zoë en Fenna. Chantal blikt terug op haar bijna zes jaar moederschap en heeft tips voor de kersverse ouders.

DORDRECHT – ,,Wij vonden het heel bijzonder om bijna zes jaar geleden onze eerste dochter te krijgen. Ouder worden is speciaal, je kind is natuurlijk een klein wonder. Het is een deel van je leven en echt van jullie samen. Onze meiden, die ruim twee jaar in leeftijd verschillen, hebben twee verschillende karakters. Dit komt, omdat ieder kind uniek is op zijn of haar manier. Toch hebben beide iets van ons. Toen wij in blijde verwachting waren, was dat ook iets moois om naar uit te kijken. Op wie zou ons kindje gaan lijken? Hoe ziet hij of zij eruit?


Bij Zoë hadden we bewust gekozen om het geslacht niet te weten, dan zou de verrassing nog groter zijn. Sterker nog: wij dachten echt dat we een zoon zouden krijgen, maar waren vanaf het eerste moment meteen supergelukkig met een meisje. Bij Fenna wilden we haar geslacht wel van tevoren weten. Voor onszelf leek deze ervaring erg leuk en het was ook heel praktisch. Ook hier waren we natuurlijk heel blij met een meid. Al vonden we een jongen ook net zo prima. Onze kinderwens was heel erg groot en daarom is het heel bijzonder dat het ons gegund was om ouders te worden en dan nog wel van twee kinderen. Je leven verandert sowieso, je vrijheid wordt een stuk minder. Je hebt een verantwoording, zorgen voor je kinderen. Vroeger kon je gaan en staan waar je wilde en nu is het toch lastiger. Als je dat wil, dan neem je je kinderen mee of je moet een oppas regelen. Als mens heb ik nog meer verantwoordelijkheidsgevoel gekregen. Dat had ik al, maar je met een kind word je daar nog meer bewust van. Terugkijkend op die bijna zes jaar, hebben wij heel veel mijlpalen meegemaakt, maar als ik er dan toch één moet noemen, dan is het het eerste levensjaar van je kind. Dan gebeurt er zoveel, eerste hapje, eerste tandje en eerste keer lachen. Ook de momenten van de eerste keer peuterspeelzaal of school, dat is natuurlijk ook écht een grote gebeurtenis. De tijd gaat zo snel, voor je het weet, zijn ze groot.

Als belangrijke tip wil ik meegeven om te genieten: Het ouderschap kan ook heel zwaar zijn met bijvoorbeeld minder slaap per nacht en zorgen om en voor je kinderen. Je wil dat je kinderen gelukkig zijn en gunt ze het allerbeste.
Hoe dan ook: is het mooiste dat er is en wij zijn heel dankbaar dat het ons gegeven is."

Meer berichten