Kunstmin Live talkshow met Dordtse zangeres Noble

In de december editie van Kunstmin Live is zangeres Noble te gast bij journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers. Samen met de Kunstmin Live huisband belooft dit een extra verrassende avond te worden in de Kleine Zaal in de Schouwburg.

Dordrecht - Kees en Marjolein duiken op woensdag 11 december in de bekende en onbekende passies van Noble. De eigen productie van Kunstmin is gevuld met beeld- en muziekfragmenten en live optredens. De soundtrack van de show wordt verzorgd door 'The Easytones' met frontman Maarten Teekens. Kaarten: www.kunstmin.nl / €16,00

Een echte Dordtse

Zangeres Noble, geboren in de Wantijstraat als Marian Vroege, is een echte Dordtse. De naam Noble heeft ze te danken aan radio-en televisiepresentator Willem Duys. Hij verzon deze naam voor haar in zijn programma 'Voor de vuist weg'. Noble werkte een jaar lang als gastzangeres bij The Sandy Coast van Hans Vermeulen. Daarnaast werkte ze aan diverse andere projecten met bekende muzikanten en componisten, zoals Leo Bennink, Wil Matla, Soulzanger Euson en Jody Pijper.

Publiekslieveling The Voice Senior

Samen met haar Noble Band toerde ze in de jaren '80 en '90 door zowel binnen- als buitenland. In 2012 werd ze genomineerd voor de titel 'Grijze Dakduif'. Hiermee mocht ze zingen in de studio van Giel Beelen en belandde ze in de finale bij DWDD. In 2018 nam Noble deel aan The Voice Senior. Als rasechte rockchick, gekleed in panterprint en ruige laarzen, bracht Noble een stijlvolle versie van Amy Winehouse's 'Back to Black' ten gehore. Noble bemachtigde de tweede plek en werd een echte publiekslieveling.

Meer berichten