Foto: Ronald van Jeveren/NVB

Wilgen knotten

Komende herfst en winter is de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch weer druk aan de slag met het knotten van wilgen in en rond de Biesbosch. Deze keer zijn de monumentale knotwilgen langs de Zanddijk weer aan de beurt. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen deze karakteristieke bomen onderhouden worden en daardoor behouden blijven. De oudste knotwilgen aan de Zanddijk zijn al bijna 100 jaar oud en de Natuur- en Vogelwacht heeft op de opengevallen plekken in de rij ook weer nieuwe wilgen aangeplant.

Dordrecht - Heerlijk bezig zijn in de vrije natuur en met je blote handen meehelpen aan het in stand houden van het landschap, geeft veel voldoening. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden, alle hulp is welkom. De eerstvolgende  knotzaterdag is op zaterdag 7 december, daarna gaat men in 2020 verder (4/1; 1/2; 7/3). De knotploeg verzamelt steeds om 10.00 uur op hoeve Jong Dordrecht aan de Noorderelsweg 4a te Dordrecht, het onderkomen van de Natuur- en Vogelwacht.

Zij die de armen uit de mouwen willen steken en gezond aan de slag willen in onze mooie natuur, kunnen zich per email opgeven info@vogelwacht.eu
 

Meer berichten