Clown Bassie, pieten en natuurlijk Sinterklaas zorgden voor een feestelijke middag.
Clown Bassie, pieten en natuurlijk Sinterklaas zorgden voor een feestelijke middag. (Foto: )

Sinterklaas in de scootmobiel

Elisa Kuster

Activiteiten bij de Klockelaer

Het was afgeladen vol in de foyer van de Klockelaer: trotse opa's en oma's, vrolijke vaders en moeders en zenuwachtige kinderen hadden zich zondagmiddag verzameld in het wooncomplex voor senioren. De activiteitencommissie had voor het eerst een evenement georganiseerd voor de (klein)kinderen. Weer eens wat anders dachten ze, al hadden ze nooit verwacht dat er zoveel mensen op af kwamen.

Dordrecht - Tevreden keken ze rond in de recreatiezaal waar clown Bassie de kinderbingo presenteerde. Het voorprogramma voor het hoge bezoek was gepland, Sinterklaas zou namelijk zijn opwachting maken in Crabbehof. Rond drie uur was het dan eindelijk zover, via het terras kwam de goedheiligman aanrijden. Niet zoals gewoonlijk op zijn schimmel maar op een scootmobiel. Onderweg was hij namelijk van zijn paard gevallen. Voor de aanwezige kinderen maakte het allemaal niks uit, opgewonden renden ze om Sint en Piet heen. Er was nog een Piet kwijt, de belangrijkste, want hij had namelijk de zak met cadeautjes. Samen met clown Bassie werd de begane grond afgezocht en wat bleek: de Pakjespiet lag te slapen in het winkeltje.
Rien Aantjes, één van de bedenkers van dit scenario, moet lachen om de acteerprestaties van de Pieten. De assistenten van Sinterklaas zijn medebewoners die zo vol overgave in hun rol zijn gekropen dat niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen zich prima vermaken op deze zondag.

Trouwen
De familiemiddag is het startsein van een drukke week dat voor de deur staat. "Donderdag gaan er twee bewoners trouwen, ze hebben elkaar hier ontmoet en dus willen ze elkaar op deze plek het jawoord geven. Van het Event Center Dordrecht mogen we de aankleding gebruiken, ontzettend aardig. Alleen het wordt nog een flinke klus om van de recreatiezaal een trouwzaal van te maken," vertelt Rien. "Twee dagen daarna hebben we alweer de jaarlijkse Kerstmarkt. Dan moet de trouwdecoratie plaatsmaken voor kerstkraampjes."

Kerstmarkt
De kerstmarkt is één van de activiteiten waar de commissie geld probeert in te zamelen om alle andere gezellige middagen en avonden te bekostigen. Zo hadden ze een keer een patatkraam ingehuurd om alle bewoners te trakteren op een patatje, werden er nieuwe stoelen aangeschaft voor de foyer en een buitenterras ingericht. Alles om het de bewoners nog meer naar de zin te maken dan dat ze het al hebben.
Een goed excuus om zaterdag een kijkje te nemen op de kerstmarkt, de sfeer zal als vanouds opperbest zijn en het is ook nog eens voor een goed doel.

Kerstmarkt Klockelaer
Zaterdag 7 december van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Tak van Poortvlietstraat 161
Dordrecht

Meer berichten