Rode Kruis Bloesemtocht schenkt bezigheidspakket aan cliënten van het Parkhuis

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft een deel van de opbrengsten van de wandeltocht in 2019 aangewend om pakketten met bezigheidsmaterialen te laten samenstellen voor ouderen die één of meer dagdelen in de week een ontmoetingsgroep of dagopvang bezoeken. Ook de cliënten van de dagbesteding van het Parkhuis in Dordrecht ontvingen een pakket.

Dordrecht - Pro’Senior uit Zutphen ontwikkelde pakketten om ouderen actief te houden met aangepaste materialen zoals gezelschaps- en vragenspellen, speciaal gericht op deze doelgroep. De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht doneerde de pakketten aan instellingen door het hele land, waaronder het Parkhuis.

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht: “In Nederland geven veel ouderen er de voorkeur aan om zelfstandig te blijven wonen, uiteraard zolang dat nog kan. Dagopvang vindt vaak plaats in ontmoetingsruimten en buurtkamers in de wijken waar ouderen bijeen kunnen komen gedurende één of meer dagdelen in de week. Deze opvang wordt mogelijk gemaakt door inzet van veel vrijwilligers. De kwaliteit van de dagopvang, vooral als het gaat om materiaal voor activiteiten, staat onder financiële druk. Mogelijkheden om gelden vrij te maken voor aanschaf van aangepast materiaal voor bezigheid en activering worden elk jaar weer minder.”

De Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd ten behoeve van projecten van het Nederlandse Rode Kruis die gericht zijn op het initiëren van activiteiten die de zelfredzaamheid van ouderen bevordert.

In 2019 werd de 27ste Bloesemtocht georganiseerd, 34.500 wandelaars kwamen naar Geldermalsen om deel te nemen aan dit prachtige evenement. De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is het grootste ééndaags wandelfestijn en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende sportevenementen in het land. Op zaterdag 18 april 2020 wordt de Bloesemtocht voor de 28ste keer georganiseerd in Geldermalsen.

Meer berichten