Winnaars van de Dordtse Vrijwilligersprijs 2019

Wat is jouw antwoord als er wordt gevraagd of je vrijwilligerswerk doet? Zeg je dan: 'Ik, vrijwilliger? Welnee!' Toch zet 36 procent van de Dordtenaren zich vrijwillig in en één op de tien Dordtenaren helpt mee in zijn of haar buurt. Ook als je eens per maand een biertje tapt op de voetbal, zet jij je vrijwillig in. Om deze vrijwilligers te bedanken, organiseerde vrijwilligersorganisatie INZET078 een vrijwilligersborrel.

Door Lisanne Doff / Indebuurt Dordrecht

Elk jaar zet de gemeente Dordrecht alle Dordtse vrijwilligers in het zonnetje en daarom was er op zaterdag 7 december een vrijwilligersborrel bij Kunstmin. Als bedankje kreeg iedere bezoeker een paar gerbera's mee naar huis. Ook kon je jouw instelling, organisatie of groep aanmelden voor de Dordtse Vrijwilligersprijs. Van alle aanmeldingen werden er vijf organisaties genomineerd die een mooie geldprijs mee naar huis konden nemen:

Vrij Kindertoneel Dordrecht

Speeltuinvereniging Oosterkwartier

Unie van vrijwilligers, project zwemmen met gehandicapten

Kyck over den Dyck

Moeders Informeren Moeders

De Vrijwilligersprijs

Als dank voor hun inzet kregen Molen Kyck over den Dyck en Vrij Kindertoneel Dordrecht beiden de aanmoedigingsprijs van €250,-. Unie van vrijwilligers werd beloond met €1000,-, Moeders Informeren Moeders kregen €1500,- en het bedrag van €2500,- ging naar Speeltuinvereniging Oosterkwartier. Zij hadden de winst totaal niet verwacht, dus specifieke plannen met het geld zijn er nog niet. Wel is een nieuwe friteuse van harte welkom, zodat deze ingezet kan worden tijdens (kinder)feestjes. Ook moedigde wethouder Peter Heijkoop iedereen aan om een deel van het geld te besteden aan de vrijwilligers zelf.

INZET078

INZET078 is het nieuwe organisatienetwerk dat zich sinds september inzet voor alle Dordtse vrijwilligers. Als jij wel een beetje hulp kunt gebruiken bij het werven van nieuwe vrijwilligers, kunnen ze je helpen. Maar ook als jij je vrijwillig wilt inzetten, maar niet goed weet waar je moet beginnen, kun je bij INZET078 terecht. Hun slogan is 'Jouw inzet toont dubbel', omdat jij met jouw inzet het verschil maakt voor de ander én voor de stad.

Meer berichten