Keramiek verkoop
Keramiek verkoop (Foto: Ferry)

Kerstmarkt in 'De Gravin'

Wederom organiseerde De Gravin Dubbeldam een gezellige Kerstmarkt. Particulieren en bewoners konden een kraam huren voor het verkopen van kerstgerelateerde artikelen. De markt werd gehouden van 10.00 tot 15.00 uur. Behalve verkoop zal er gedurende de dag ook twee keer een verloting gehouden worden met leuke prijsjes.

Door Ferry Visser

Dordrecht - Bij binnenkomst komt de geur van verse koffie je tegemoet. De vrijwilligers achter de ‘bar’ hebben het er maar druk mee. In de gezellige serre zitten al verschillenden te genieten van hun ‘bakkie’.Tussen de serre en de gezelschapsruimte stond een mooi versierde kerstboom.

De gezelschapsruimte had een metamorfose ondergaan. Overal kleine marktkraampjes met soms te nauwe doorgangen. Elkaar passeren kon je heel moeilijk en zeker met een rollator. Wat dat betreft leek het wel op de ‘Dordtse Kerstmarkt’ in de binnenstad (volgend weekend).
De meeste ‘standhouders’ kwamen uit de regio en hadden een uur de tijd om hun spulletjes netjes uit te stallen. Er was echt van alles en nog wat. Maar vooral heel veel zelfgemaakte kerstspulletjes.
In het uiterste hoekje zaten drie dames van De Gravenhorst. Ze verkochten mooie kerstbakjes en ook hun zelfgemaakte brei-en borduurwerk, gemaakt tijdens de gezellige ‘klets-brei-borduur en knutsel dinsdagochtenden’. Het geld wat er deze dag werd verdiend gaat in het potje van de bewuste ochtend om onder andere andere leuke dingen en materialen te kunnen aanschaffen.
Woongroep Oude*R*Landshoek was ook met een aantal bewoners aanwezig. Ook zij brachten veel zelfgemaakte spulletjes mee. Hun dagopbrengst gaat ook in de pot van de bewoners van de woongroep in Stadspolders.

Keramiek
Iedere bezoeker zag wel iets van zijn/haar gading, maar er was één kraam die er toch echt uitsprong! Daar stonden twee keramisten met hun creatieve kerstspullen. Het was ook niet verwonderlijk dat de sjokkende rij hier wat stagneerde. De verkoop bij de kunstenaressen liep goed, want om elf uur hadden zij hun kraamhuur er al uit.

Stichting De Gravin - Dubbeldam organiseert activiteiten voor senioren en is daarmee het wijkcentrum voor ouderen in de Dubbeldamse wijk.

Meer berichten