Winnaar Grote Prijs van Dordt Bands 2019: Charades. Foto: Danny van der Weck
Winnaar Grote Prijs van Dordt Bands 2019: Charades. Foto: Danny van der Weck

Eerste voorronde Grote Prijs van Dordt Bands

Aanstaande zaterdag start de Grote Prijs van Dordt 2020 met de categorie 'BANDS'. In de categorie 'LOUD' strijden de bands Ex Lives (metalcore), Jacklust (punk/metal), Ramskop (metal), A_Men (punk) en M.A.G. (metal) om een plekje in de finale op 9 mei 2020. 

Dordrecht - Deze talenten maken kans op felbegeerde prijzen als optredens op festivals als Wantijpop en Noordpark Festival, 2 dagen studiotijd bij ProSound Media, een professionele artiestenfotoshoot in theaterzaal Ketel 2, een promopakket met o.a. een backdrop, stickers, een optreden in Bibelot, een productiedag en gratis repetitiesessies. Stuk voor stuk prijzen waar je als band echt iets aan hebt om een stapje verder te komen en jezelf op de kaart te zetten.

Grote Prijs van Dordt: bands, DJ-producers & hiphop

De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten. Dit jaar is er naast de bandcompetitie en de DJ-producercompetitie ook een hiphopronde toegevoegd.

Vorig jaar won in de categorie 'Bands' de alternatieve rockband Charades en in de categorie 'DJ-Producer' de hiphop-DJ en producer ZY.

Charades speelde op festivals als Wantijpop en Charge van Bibelot en ZY is momenteel begonnen met een eigen hiphop/future bassfeest in de Popcentrale, genaamd The Rec. Room. Dit feest vindt aanstaande vrijdag plaats in de Popcentrale!

DJ-Producer
Tot volgende week dinsdag kan ook nog worden ingeschreven voor de voor de categorie DJ-Producer. De selectie hiervoor wordt later bekendgemaakt.
Inschrijven kan via www.popcentrale.nl/groteprijsvandordt.

De Grote Prijs van Dordt is een productie van de Popcentrale en wordt mede mogelijk gemaakt door:

Popunie Music Support, Wantijpop, Bibelot, 3voor12 Dordrecht, Steftiaan Video Producties, DW Images (Danny van der Weck), MDJ Photography, ToBe Cultuurcentrum, ProSound Media Studio, Rotterdam Drum Department en Gitaarservice Drechtsteden

Meer berichten