April, May en June. Foto: Pief Weyman
April, May en June. Foto: Pief Weyman (Foto: Pief Weyman)

Film uit Suriname & Ladies Only

De komende filmweek in The Movies Dordrecht bevat een aantal bijzondere vertoningen, naast twee premièrefilms.

Een echte primeur is de vertoning van Wiren komend weekend. Voor het eerst is er een Surinaamse speelfilm op het Movies-doek. Het is het waargebeurde (en recente) verhaal van Wiren Meghoe. Deze dove jongen is zeer leergierig en gedreven. Maar op het platteland kan hij daar niks mee. Daarom gaat hij naar het Kennedy College in Paramaribo. Als hij daarna wordt afgewezen voor de Universiteit realiseert hij zich dat dove (en gehandicapte) mensen in Suriname geen gelijke rechten hebben. Daarvoor klaagt hij de regering aan... Een keur van Surinaamse acteurs bevolkt deze geëngageerde film. Aanvang 16:00 u. op ZA 14/12 en 19:30 u. op ZO 15/12

Op woensdag 18 december om 20:30 uur is het weer eens tijd voor een Ladies Only Filmavond. Op het programma staat April, May en June, een komedie met levenslessen gemaakt door Linda de Mol en het kernteam van Gooische Vrouwen. Drie halfzussen moeten hun eigen levens en elkaar opnieuw onder ogen zien nu de dood van hun moeder nadert. Zij wil dat de zorg voor haar autistische zoon Jan goed geregeld blijft. De drie hebben zo hun redenen om dat af te houden, maar dat gaat niet. Dus komt de vraag "wat willen we nog van en met elkaar?".

Deze feestelijke preview wordt omlijst met een rode loper ontvangst, bubbels & bites, een verloting en een leuke presentje bij het weggaan.

De twee filmpremières zijn:

Hors Normes is de nieuwe feel good film van de makers van Intouchable. Het is een verhaal van twee goede vrienden, die een thuis bieden aan probleemjongeren; hun laatste kans, omdat de Franse jeugdzorg (of hun ouders) ze niet meer kunnen helpen.

Two Popes is een eigenzinnige komedie over de relatie tussen Paus Benedictus, die – voor het eerst in de geschiedenis – met pensioen gaat en zijn opvolger Paus Franciscus. Gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen spelen de Britse acteerkannonen Anthony Hopkins en Jonathan Pryce een ongewone buddy-movie.

Check voor meer info, de vertoningstijden en de kaartverkoop: www.themoviesdordrecht.nl.

Meer berichten