Dordtse Phil speelt 'Catching Cultures'

Al meer dan 40 jaar organiseert het Dordrechts Philharmonisch Orkest het traditionele Oudejaarsconcert, dit jaar met als thema 'Catching Cultures'. De orkesten van de vereniging zoeken verbinding met uiteenlopende culturen. Het concert vindt plaats op zondag 29 december om 12.00 uur in Schouwburg Kunstmin. Kaartjes zijn te verkrijgen via de website van Schouwburg Kunstmin.

Dordrecht - Dirigent Jan Gerrit Adema componeerde voor dit concert een werk voor solisten op de djembé, de ud (een snaarinstrument) en de ney (een fluit). Het Dordrechts Philharmonisch Orkest begeleidt de solisten in deze compositie, die als titel 'Catching Cultures' meekreeg. Daarnaast speelt het orkest 'Masque' van Kenneth Hesketh. Dit werk verklankt een maskerade. Feestelijk en vol bravoure, solo's afgewisseld met grootse tutti's; dit werk is een feestje om naar te luisteren.

Ook Phil Good is van de partij, onder leiding van dirigent Jos den Boer, die sinds dit jaar voor het orkest staat. Phil Good gaat een bijzondere samenwerking aan deze middag; zij spelen samen met Afrikaanse percussieband Njamakadi. Natuurlijk zijn ook de jongste telgen van de vereniging van de partij. Phil Young, die eerder dit jaar het prestigieuze Sastival wist te winnen, speelt Highlights from the Lion King. Verder begeleidt het orkest Ivo Holster op klarinet in een mooie ballad; A little love song van Michael Geiser. Phil Kidzz brengt een klassiek programma met onder meer de Can Can van de Franse componist Jacques Offenbach en Land of Hope and Glory.

Rondom het concert zelf zijn de andere onderdelen van de vereniging te beluisteren. Vooraf speelt Phil Spaß!, de egerländerkapel van de vereniging, in de foyer en na afloop swingt Phil's BigBand in diezelfde foyer tijdens de naborrel.

Meer berichten