We verzamelen zoveel mogelijk kerstkaarten voor ouderen.
We verzamelen zoveel mogelijk kerstkaarten voor ouderen. (Foto: )

Stuur ook een kerstkaart!

Lisanne Doff

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Dordrecht is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, start indebuurt Dordrecht - samen met De Stem van Dordt - een kerstkaartenactie. Doen jullie mee?

Dordrecht - De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Aan dat laatste willen wij samen met jullie iets gaan doen. Hoe leuk zou het zijn als Dordtse ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen. Daarom werken wij samen met Woonzorgcentrum Dubbelmonde, zodat we de kaarten bij deze ouderen kunnen brengen.

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen worden afgeleverd. Uiteraard doet Indebuurt Dordrecht daar ook verslag van.

Adres:
Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
Burgemeester de Raadtsingel 49
3311 JG Dordrecht
Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres en laat de kaart(en) achter in de brievenbus bij de ingang van het gebouw Burgraadt.

Kerstkaartenactie
Wil je ook een kerstkaart sturen naar ouderen in een ander verzorgingshuis? Dat kan! Simone Rath, van gezellig-praatje.nl, zet een tweede kerstkaartenactie op voor (eenzame) ouderen in Dordrecht. Cadeauwinkel Gemivaria op Voorstraat 390 is het inleverpunt voor deze actie en ontvangt de kaarten graag vóór woensdag 18 december. We gaan er met z'n allen een hartverwarmende kerst van maken.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/dordrecht

Meer berichten