Foto: LP
Foto: LP

Feestelijk Lions Kerstgala met Candy Dulfer

Gastredacteur Jip, van Indebuurt Dordrecht, was bij de 26e editie van het Lions Kerstgala in Schouwburg Kunstmin. En dat was meer dan alleen oesters en champagne.

Door: Jip
Foto's: LP

Dordrecht - Door de organisatie van het Lions Kerstgala, ben ik samen met mijn fotograaf, uitgenodigd om verslag te doen van de avond. Ik ben nog nooit naar het kerstgala geweest, dus ben erg benieuwd. Stiekem zie ik mezelf al baden in de champagne en oesters. De gasten komen binnen in het prachtig versierde Kunstmin en iedereen heeft enorm zijn best gedaan om er zo feestelijk mogelijk uit te zien.


Voordat het programma begint, spreek ik kort met wat mensen over hun verwachting van de avond. Ik schuif aan bij een echtpaar dat vijftig jaar met elkaar getrouwd is en voor de 26e keer het gala bezoekt. Ze zijn er vanaf de eerste keer bij geweest. Mevrouw verwacht een leuke avond te hebben en haar man verheugt zich bijzonder op het optreden van Candy Dulfer.

Het geld van het Lions Kerstgala 2019 wordt besteed aan De Voedselbank, Hospice De Rozenhof, Zorgboerderij De Zuidpunt, Vreedonk en Stichting Lions Host Helpt. Wat is het fijn om aan het begin van deze mooie avond in beeld te krijgen waar het eigenlijk om draait. En dan gaat het feestje los bij de eerste klanken van Candy Dulfer. Ze wordt begeleidt door "New Amsterdam Orchestra" en het publiek is niet meer te houden. Candy heet iedereen welkom en zegt: "Ik zie nu al dames de hakken uitdoen en dat betekent een echt feestje! Ik was eigenlijk gewaarschuwd voor een publiek met oude knakkers, maar jullie zien er zo jong uit!" Er klinkt gelach en daverend applaus vanuit het publiek en dan is het genieten van een fantastisch optreden. Candy komt met haar saxofoon van het podium af en loopt tussen het publiek door. Ze weet iedereen mee te laten zingen, klappen en dansen.


Na het hoofdprogramma wordt er heerlijk gesmuld van allerlei lekkers. En dan zie ik Antoin Peeters. Hij is samen met zijn vrouw aan het genieten. "Het is gezellig en Candy was geweldig," vertelt hij. Naarmate het feest vordert, komen de vlinderdasjes wat losser te hangen en hoge hakken worden verruild voor sneakers. Ik spreek mijn complimenten voor de prachtige avond uit naar een van de organisatoren: Henk Donkervoort. Maar deze wil hier niets van weten: "Het is niet onze bedoeling om zelf te shinen. Het is voor allen in de aanloop naar het kerstgala een periode van energie en spanning, maar soms ook wat stress. Als je op het laatste moment een nieuwe hoofdact moet regelen, wordt het wel even spannend. We willen het gala tot in de puntjes verzorgen maar dat doen we met elkaar, sponsors en met de geweldige inzet van vele vrijwilligers!"

Ik vind dat we enorm blij mogen zijn met mensen die iets voor een ander over hebben. En Dordrecht kan trots zijn op ons eigen glamoureuze kerstgala.

Meer berichten