Inspirerende vrijwilligersdag de Bibliotheek AanZet

In december is de Nationale Vrijwilligersdag. Door het hele land worden dan vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ook de Bibliotheek AanZet kan niet zonder haar ruim 550 vrijwilligers. Dankzij hen kan de bibliotheek alle inwoners van het werkgebied voorzien van de juiste kennis, inspiratie en vaardigheden.

Dordrecht - Taalvrijwilligers, vrijwilligers digitale vaardigheden, bibliotheekvrijwilligers, gastheren en –vrouwen, bibliotheek aan huis vrijwilligers en de VoorleesHelden, iedereen draait zijn of haar steentje bij. Reden genoeg om hen eens extra te bedanken. Dit doet de bibliotheek jaarlijks met een inspirerende vrijwilligersdag. Op maandag 9 december was de editie van 2019 in het Spektakel in Zwijndrecht. 

Om 10.00 uur werd theater het Spektakel overspoeld met vrijwilligers. Uiteraard begon de dag met een kop koffie of thee met lekkers. Daarna werd iedereen verwelkomd door Ankie Kesseler, directeur-bestuurder van de Bibliotheek AanZet. Hoofdgast van de dag was Joseph Oubelkas. Joseph schreef het boek 400 brieven aan mijn moeder, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op 24-jarige leeftijd werd hij onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Bijna vijf jaar lang zat hij onschuldig in een gevangenis in Marokko. Zijn verhaal over doorzettingsvermogen, keuzevrijheid en omgaan met tegenslagen was dan ook erg indrukwekkend en werd beloond met een staande ovatie. "De lezing van Joseph Oubelkas zal nog wel even in herinnering blijven", aldus een VoorleesHeld uit Alblasserdam.

Kennis en verbinding
Na de lunch was het tijd voor iets luchtigers. Tijdens een heuse kennisquiz gingen de vrijwilligers de strijd met elkaar aan in verschillende groepen. Zo ontmoetten ze ook vrijwilligers van andere vestigingen en met andere werkzaamheden. Mooi om te zien dat er verbinding werd gemaakt tussen het fanatieke spelen door. Verbinding was een terugkerend thema tijdens de vrijwilligersdag. Na de kennisquiz kon het napraten beginnen onder het genot van een hapje en een drankje.  

Al met al was het een hele geslaagde dag. 

Meer berichten