Herman Kersbergen: de stad gaat veranderen

  Column

Sinds kort weet ik het zeker: Dordrecht gaat veranderen.

Hoe dat komt? Door de bezitters van een hond. Want ons stadsbestuur heeft in een ludieke advertentie aangekondigd hard te gaan optreden tegen dierenliefhebbers die de stront van hun hond niet direct zelf opruimen. Ik zie het helemaal voor me. Angstig om zich heen kijkende dames en heren die het nooit zou nauw hebben genomen met de vervuiling door hun 'lieveling' in straten en in parken. ,,We betalen toch hondenbelasting", roepen ze verontwaardigd. Maar het geduld van de gemeente is eindelijk op! De jacht op wetsovertreders is geopend! Arme gezagsdragers, die straks de boetes mogen uitdelen.

 Maar écht, het stond heel duidelijk in de waarschuwende advertentie van de gemeente: ,,Poep opruimen moet".

Ja, we leven in een dynamische stad. Raadsleden die zijn vergeten dat ze uw en mijn belangen zouden behartigen in plaats van die van zichzelf. Neem van mij aan dat wethouder Piet Sleeking er slapeloze nachten van heeft. Met veel elan, volharding en idealisme heeft hij Beter voor Dordt een gezicht gegeven. En nu?  Blaffende honden in zijn eigen hok. Publieke schimpscheuten en  je vraagt je af wie de lef heeft zijn/haar raadszetel gewoon vrij te maken voor een andere partijgenoot.

Ja, soms is er iets leuks  te melden uit onze stad En wat te denken van een  oud – bestuurder die zich via e-mail opwindt over een nieuw logo van zijn voetbalclub? Nooit gehoord van het spreekwoord ,,Spreken is zilver, maar zwijgen is goud". We snakken naar burgers die zich realiseren dat hun rol is uitgespeeld.

Of er nog iets leuks is te melden? Ja zeker, want de activiteitencommissie van de woongroep Opteiland stond ook dit jaar weer garant voor een heerlijke haringparty. Hun credo? Gezelligheid is troef en met elkaar meeleven kleurt het leven. En gelijk hebben ze.

Meer berichten