Logo destemvandordt.nl


Marco van Schaardenburgh: avondje Elektra

  Column

45Acidbabies in Elektra. Gemist op Big Rivers en door technische problemen ging hun optreden op de popronde niet door. Afgelopen zaterdag een herkansing in Elektra, de jongerensociëteit van Sliedrecht.

Slechts acht kilometer, drie treinhaltes en 11 OV-minuten weg maar toch een wereld van verschil. SGP als leidraad en de vestiging van de eerste IKEA van Nederland als absoluut hoogtepunt.

Vervlogen tijden. De IKEA is verdwenen, Jongerensociëteit Elektra niet. Al bijna 50 jaar een baken voor de gezonde geest.
Het voelde als een uitstapje. Aal was aangenaam verrast dat het Meesterstuk 2017 nog niet was uitverkocht. Een Imperial Porter met gember, Keltisch zeezout en cacao. Ik vond het vooral naar drop smaken. Vooroorlogse prijzen (Tweede Golfoorlog) en het barmeisje verontschuldigde zich dat ze niet kon hoofdrekenen. Ook het telefoonrekenen lukte niet met €9,15 voor vijf drankjes. Het gevoelsmatige tekort legde ik bij in de fooi.


45Acidbabies hoekte met hun garage-electro-punkpop het podium af. –SLAYER-. Ah, ook hier hebben ze de dikbuikige hardrocker. Voor hem staat naast het podium de frituur met kroketten en hamburgers. Raar, maar wel gezellig. – BROEK UIT – Vrouw op het podium en meteen roepen dat de broek uit moet. Flauw. – NUMMER 4, NUMMER 7, SAMBAL BIJ – He bah, het barmeisje en haar vriendinnen riepen de menukaart van een willekeurig Chinees restaurant omdat de zangeres van Indische afkomst is – JAMAI – Ach gut, natuurlijk, veeg alle Indo muzikanten op een hoop.

De band raffelde de set af. Een toegift verdiende Sliedrecht niet. Terecht. Als je zo stoer bent om achterin de zaal racistische opmerkingen naar een zangeres in te slingeren ga dan naar het clubhuis van Satudarah en schreeuw daar – BROEK UIT -. Dat kunnen we pas lachen.
We waren erg enthousiast over Elektra maar gingen met een domper weer naar huis. 16 december Tuinfeest indoor. Moeten we het dan opnieuw proberen?

Meer berichten
Shopbox