Caty Schrijft: over een toffe agenda en licht aan het einde van de tunnel

  Column

Mijn laatste collegaloze dagen zijn aangebroken. Een paar weken heb ik het indebuurt-fort alleen moeten bewaken. En dat viel niet mee, mensen. Nieuws laat zich niet sturen en dus zag ik het klokje op mijn laptop geregeld op 01.30 uur springen en ook de wijzers van de Grote Kerk gaven niet zelden 06.30 aan en werd het langzaam weer dag. Maar hoera en fijn want maandag 12 maart is de eerste werkdag van mijn nieuwe collega José.

Hopelijk heeft José net zoveel zin om aan de slag te gaan bij indebuurt als ik uitkijk naar haar komst, want er gebeurde van alles in Dordrecht en dat beleefde ik grotendeels alleen. Dat is onzin natuurlijk, want je zit als lezer altijd eerste rang bij indebuurt. We hebben dus altijd elkaar nog.

Even binnenkijken

Zo kon je binnenkijken na de opening van de winkel van Opa & An op de Voorstraat en ook bij Bien!! Koffie met vinyl. Je kon lezen waarom Amé Boutique een bezoek waard is en dat Media & Zo opent op de Groenmarkt.

Toen en nu

Het was ook de week van herinneringen ophalen aan de lagere school met Wim Daniëls die daarover kwam vertellen in het Nationaal Onderwijsmuseum, en in de toekomst kijken met Jelmer Balm van Nouwen Makelaardij ,die potjandosie het mooiste kantoorpand van Dubbeldam heeft veroverd.

Hallo José

Ik heb geen idee of José al meeleest, maar dan heeft ze ongetwijfeld meegekregen hoe de nieuwe borrelworst smaakte van Rutte en slagerij De Smokerie (en dat je het velletje dus gewoon op kunt eten, iets wat ik niet wist) en ook zal ze hebben gelezen over al die leuke plekken in Dordrecht waar je biertjes kunt drinken en dat het zondag OscarZondag is bij Cinema The Movies.

Gezellig de agenda doornemen

We gaan natuurlijk gezellig samen de agenda doornemen, net als in een echt werkoverleg. En dat zoiets gezellig is, komt omdat er toffe agendapunten zijn. We gaan het bijvoorbeeld hebben over de opening van Kippie op 14 maart en dat je er gratis kippenpoten kunt eten van 14.00 tot 15.00 uur. Ook gaan we het hebben over een aantal Dordtse winkels, nemen we aspirant-Dordtenaren van de Week door, gaan we verder met mooie lijstjes maken, bezoeken we samen een leuke Dordtse ondernemer en praten we over verschillende andere rubrieken op indebuurt.

Ongetwijfeld vergeet ik van alles te vertellen op de eerste werkdag van mijn nieuwe collega; allerlei functies in de programma's waar we bij indebuurt mee werken bijvoorbeeld, of hoe je slim een filmpje op locatie kunt maken. Van die dingen. Ik weet nu al wat ik niet zal vergeten: haar te wijzen waar het koffieapparaat staat.

Tot volgende week

Caty Schrijft is de nieuwe wekelijkse rubriek op indebuurt.nl en verschijnt ook op de website van De Stem van Dordt en maandelijks in de krant De Stem van Dordt.

Meer berichten
Shopbox