Foto:

Marco van Schaardenburgh: blijf wensen!

  Column

Het kerstmaal is overleefd, we hebben volop meegedaan met een knallend oud en nieuwfeest en de dagen zijn alweer aan het lengen. Wat rest zijn verschraalde oliebollen, vuurwerkrood-gekleurde straten en een kneiterende hoofdpijn.

2 januari, het nieuwe jaar is begonnen en de dagelijkse orde der dingen schikt zich weer in het ritme van alledag. In een klein kamertje, achterin het hoofd hebben we de eerste goede voornemens al opgeslagen. Uiteindelijk blijven alleen de wensen over. Mijn advies: "Hou die wensen vooral bij jezelf. Wees realistisch met wensen (of eisen) waarvoor je afhankelijk bent van anderen." Wat heb je aan de wens om meer inkomen, een betere partner of een lagere energierekening als je de realisatie ervan bij anderen neerlegt? Stel alleen wensen die je zelf kan realiseren! Maar het belangrijkste is misschien wel: "blijf wensen!" Want als je niks meer te wensen hebt dan houdt het op.

Iets waar je wel wat aan kan doen is de nieuwjaarsborrel van gemeente Dordrecht, en dan heb ik het met name over jouw aanwezigheid. De nieuwjaarsborrel van de gemeente is niet alleen voor de bobo's van de stad maar is er vooral voor jou. Een paar jaar geleden riep ik voor het eerst op om te partycrashen op de nieuwjaarsborrel van de gemeente. Met iDordt maakte ik een Facebook-event aan en riep met de titel "Lanterfanters, klaplopers en uitvreters, verzamelt u" iedereen op om de nieuwjaarsreceptie van de gemeente te bezoeken.

Ik denk dat deze oproep wel effect heeft gehad. Lanterfanters hingen aan de biertap, klaplopers slingerden aan de kroonluchters en uitvreters wierpen slipjes naar de Brokkemeester. We zijn nu een paar jaar verder en de receptie is weer wat rustiger. De partycrashers worden ook een beetje belegen en we horen er ondertussen gewoon bij. Maar dat kan ook komen omdat de alcohol pas na de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester wordt geschonken.

Ik wens iedereen veel wensen, veel mooie dingen en veel knalfeesten toe en hoop jullie allemaal te zien op 8 januari om 20.00 uur in het stadhuis.

Meer berichten