Foto:

Herman Kersbergen: visie ontbreekt

  Column

Uiteraard hoopt Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, dat ons stadsbestuur instemt met de stationplannen van zijn club: een sportpark plus een nieuw stadiongebouw. En wie moet het licht op groen zetten? Ons stadsbestuur! Of dat verstandig is? En hoe gaat en ging het met andere visionaire besluiten, beklonken in het Stadskantoor?

Even wat herinneringen op een rijtje. Het Energiehuis als cultureeltrefpunt. Resultaat? Jaarlijks moeten er enorm veel euro''s worden bijgelegd om dit totaal voor dat doel niet geschikte complex zinvol te exploiteren.

Maar dan zijn we er nog niet. Een practige sportboulevard in de wijk Sterrenburg, waar al kort na de opening de eerste lamp van het plafond viel. Gelukkig nog net geen slachtoffers. Nu blijkt dat de gemeente voor het onderhoud van dit complex jaarlijks bijna één miljoen euro moet neerleggen voor het gewenste en noodzakelijke onderhoud. "Ik werd er door overdonderd", aldus het raadslid Kitty Kruger van GroenLinks, toen ze haar huiswerk had gemaakt.

En ja, hoe moet dat nu verder in onze stad, want we zijn er nog lang niet! Neem nou wethouder Marco Stam. Een bestuurder die met onze sportclubs heeft te maken. En wat erger is: ook met ze moet onderhandelen als dat nodig en/of gewenst is.

Nou, gaat dat maar niet vragen aan de bestuurders van de voetbalvereniging Dubbeldam, de tafeltennisvereniging Dordrecht of de korfbalclub Movado. Zelfs een aantal raadsleden is het helemaal spuugzat! Dus moeten de partijen vóór 1 oktober het met elkaar eens zijn over een bouwplan én het benodigde geld daarvoor.

Nee, ik ben geen pessimist, maar je vraagt je toch af wie al die bestuurders zijn, gesteund door veel ambtenaren, die achter al die plannen zitten? En wie zijn de rekenmeesters met een visionaire blik? Natuurlijk, regeren is vooruitzien, maar enig realisme lijkt me toch gewenst.

Of ik Hans de Zeeuw zijn sportpark plus nieuw stadion gun? Ja, zeker, maar wel met een kloppende begroting op de langer termijn!

Meer berichten