Foto:

Marco van Schaardenburgh: Daar gaat mijn imago...

  Column

Shit, Fokko staat naast het podium te filmen tijdens het optreden van de nep-Bruce. Vorige maand was ik volop te zien in het verslag van de lokale omroep van Ilse op Wantijpop. Daar gaat mijn imago van liefhebber van moeilijke underground muziek, nu maar hopen dat hij me niet ziet. Mijn vrouw vindt Ilse de Lange goed en is groot fan van Bruce Springsteen. 20 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik naar een concert zou gaan van een man die iemand nadoet die zingt alsof hij aan ernstige obstipatie leidt. Wat liefde al niet met je doet. Maar ja, ik ga voor het hele pakket, dus ook voor haar muzieksmaak.

Met coverbands heb ik niet zo'n probleem. Je kan star blijven volhouden dat het nepperds zijn maar in feite is het Rotterdams Philharmonisch Orkest ook maar een uit de kluiten gegroeid coverbandje en bovendien is een concert op de kalkhaven een stuk relaxter dan een overvol Ahoy. Daarom sta ik gezellig tussen de paarse watergolfjes met kek geel montuur op de neus omdat Wilma na haar scheiding zo zichzelf is geworden en gewoon lekker gek wil doen met al haar vriendinnen. Tim Akkerman doet het ondertussen helemaal niet slecht als imitatie-Boss.

Fokko van der Straaten ontlopen is in deze stad onmogelijk. De man is overal en houdt in zijn eentje de lokale tv-zender overeind. Of Fokko me spot weet ik niet maar niet op de foto komen is onmogelijk. Het mediateam van Big Rivers bestaat uit een leger amateurfotografen met professionele camera's met grote lenzen waardoor ieder concert door minimaal drie fotografen wordt vastgelegd.

Big Rivers is weer een geslaagd volksfeest. Biertjes uit plastic (heeft iemand nog kritiek op de recyclebare glazen?) en eten halen bij een mintgroene caravan op het stadhuisplein waar drie hipsters gezamenlijk mijn vegetarische wrap in elkaar vouwen. Maar vooral ouwehoeren met vrienden en bijkletsen met kennissen die ik de vorige Big Rivers voor het laatst heb gesproken en ondertussen een paar bandjes meepikken. En nu maar hopen dat er geen filmmateriaal online komt van mijn gebrul tijdens de DJ-set van Paul Estak.

Meer berichten