Logo destemvandordt.nl


Foto: Inter Amicos

Inter Amicos speelt 'De getemde feeks' van Shakespeare

  Cultuur

Dordrecht - De 7-koppige cast van theatergroep Inter Amicos speelt onder leiding van regisseuse Carmen Tatzreiter de komedie 'De getemde feeks', een klassieker van William Shakespeare.

Inter Amicos en Tatzreiter hebben hard aan dit toneelstuk gewerkt. "Het is een stuk vol zwarte humor, rauwe kantjes en dubbele lagen. Het geldt als één van Shakespeare's vroegste komedies."

Twee dochters

In het verhaal heeft Baptista een lastige keuze. Zij heeft twee dochters. Bianca ogenschijnlijk lief en voorbeeldig heeft geen tekort aan huwelijkskandidaten en aanbidders. Oudste dochter Katharina is een ander verhaal. Niet bereid om haar eigen individualiteit op te geven of zich te schikken naar de wensen van een bruidegom. Zij moet echter eerst trouwen voordat de hand van Bianca wordt weggegeven. Al snel stapt er één man naar voren. Maar is dit wel oprecht?

In eigen theater

Inter Amicos speelt De getemde feeks in haar eigen theater aan Christiaan de Wetstraat 2a. Er wordt gespeeld op de vrijdagen 25 mei en 8 juni en de zaterdagen 26 mei en 9 juni. Aanvang 20.30 uur. Zondag 27 mei is er een matinee vanaf 14.00 uur. Kaartverkoop á 12,50 euro via 078-6138506, leniejaa@kpnmail.nl of www.ia-dordt.nl. Let op: aan de zaal kan niet worden gepind.

Meer berichten
Shopbox