Samen met een vriend, vriendin of familielid tekenen zij elkaar in de stijl van de Gouden Eeuw.
Samen met een vriend, vriendin of familielid tekenen zij elkaar in de stijl van de Gouden Eeuw. (Foto: Pictura)

Zelf een portret maken in Pictura

  Cultuur

Dordrecht - Tijdens de Synode lieten de deelnemers, die van ver kwamen en lang in Dordrecht verbleven, zich portretteren door de plaatselijke kunstenaars als herinnering aan hun deelname aan deze bijzondere gebeurtenis. Voor de deelnemers was het de normaalste zaak van de wereld om zichzelf te laten portretteren, tenslotte waren het belangrijke mannen. Vandaag de dag is een portret laten maken toch minder vanzelfsprekend.

In Pictura krijgt iedereen op zaterdag 8 december om 14.00 uur de kans zich ook te laten portretteren. Samen met een vriend, vriendin of familielid tekenen zij elkaar in de stijl van de Gouden Eeuw. Met kragen, hoedjes, baretten en dergelijke worden zij omgetoverd in een persoon die tijdens de Synode leefde. Afwisselend zijn de deelnemers artiest en model. Er wordt getekend met houtskool en krijt vanachter een schildersezel. Deze workshop is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Diana van Hal

Op zaterdag 8 december van 14.00 tot en met 15.30 uur geeft kunstenares Diana van Hal de workshop 'Portrettekenen in de stijl van de Synode'. Workshopkosten zijn 5,00 euro per persoon (contant meenemen). Meedoen? Stuur vooraf een mail naar info@pictura.nl.

Grote Portretten Galerij

Pictura is aan de Voorstraat 190-192 in Dordrecht te bezoeken. Speciaal voor de Grote Portretten Galerij is Pictura een extra dag open, namelijk van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten