SC Emma vierde drie keer een feestje dankzij man of the match Shendro Cristina.
SC Emma vierde drie keer een feestje dankzij man of the match Shendro Cristina. (Foto: Archieffoto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Shendro Cristina dé held bij SC Emma met drie goals in topduel

  Sport

Dordrecht - Van de zes Dordtse zondagclubs leverde vierdeklasser SC Emma dé prestatie van de dag door in Etten-Leur mede-koploper DSE met 2-3 te verslaan.

In de derde klas haalde Dubbeldam bakzeil bij SV Charlois (3-1) en vermorzelde RCD gast Blankenburg met 21-0(!).
In de vijfde klas is SSW verrassend de lokale rivaal FC Dordrecht Amateurs voorbijgestreefd op de ranglijst. De 'zebra's' wonnen thuis terwijl de amateurbrigade van de FC thuis verrassend onderuit ging tegen PCP.

Dubbeldam

Na een reeks superzeges met dubbele cijfers wachtte derdeklasser Dubbeldam de eerste echte confrontatie van het seizoen bij SV Charlois. Het draaide uit op een deceptie (3-1).

Dubbeldam-speler Jerry van Ingen was na afloop diep teleurgesteld: "Het was heel slecht en slap van onze kant. We hebben ons laten afbluffen. Het leek wel of iedereen nog in de kroeg stond . Een terechte nederlaag dus."

Dat afbluffen resulteerde in een 3-0 achterstand voor de Dubbeldammers. Sjors Volder maakte nog de 3-1 'maar die goal kwam te laat', aldus Jerry. "We hebben het volkomen aan ons zelf te wijten en dat weten we zelf ook. Maar het is toch erg zuur. Volgende week thuis tegen Taurus uit Delft een paar procentjes extra geven en laten zien dat dit een eenmalige uitglijder was."

Dubbeldam bleef met 15 punten uit 6 wedstrijden wel koploper. Het nog ongeslagen Coal staat tweede met 12 uit 4.

RCD

Zoals verwacht bleek het puntloze Blankenburg in de derde klas weer een vogeltje voor de poes die deze keer RCD heette (21-0).

"Een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest, blijkt ook uit de uitslag", constateerde onze man langs de lijn Alex Mulders na afloop. "Kwam ons ook goed uit want we misten 5 spelers door blessures. De uitslag had volgens toeschouwers 23-0 moeten zijn maar de scheidsrechter had 'maar' 21 streepjes. Waaruit je ook kunt concluderen dat de scheidsrechter de motivatie kwijt was. Niet heel raar want voor iedereen die iets met deze wedstrijd te maken had, was het niet leuk. Voor RCD niet, voor Blankenburg niet en voor de scheidsrechter en het publiek ook niet."

Alex: "Over de wedstrijd kan ik zeggen dat wij redelijk gemotiveerd bleven en Blankenburg gewoon 'normaal' en sportief bleef voetballen. De laatste 10 minuten ging onze keeper Mitchell Meijdam ook mee naar voren en hij scoorde dan ook de laatste treffer. De overige doelpuntenmakers waren Marouane Marguoum (4x - eigenlijk 5), Claudio Teneggi 3x (eigenlijk 4), Koen Willemsen 3x, Adil Yaakobi 3x, Jesse de Ridder (speler van de JO19-1) 2x, Shane de Kreij (speler van de JO19) 1x, Robert Borgerhouts 1x, Kevin Steensma 1x Nathan Heuser 1x en Ryan Engelen 1x."

"Verder niets meer aan toe te voegen buiten dat deze competitieopzet een miskleun is geweest van de KNVB. De kans dat dit soort clubs er de brui aan geven is groot en daar is niemand bij gebaat."

En dat weten ze bij RCD maar al te goed. Zo trok het Vlaardingse Victoria'04 zich als verwacht terug na een serie zware nederlagen. RCD had op de eerste competitiedag ruim van deze ploeg gewonnen maar moest de drie punten dus weer inleveren. Toch blijft RCD in de race voor de promotie-competitie. Met 9 uit 5 staat het nu knap vierde achter Dubbeldam, Coal en WCR.

SC Emma

Met een stevige supportersschare was SC Emma als koploper naar rivaal DSE in Etten-Leur gereisd. Beide ploegen hadden tot vandaag 13 punten uit 5 duels verzameld, het doelsaldo van Emma was beter. Een regelrecht topduel in de vierde klas dus.

In een heroïsch en oer-spannende wedstrijd trok Emma aan het langste eind (2-3). Grote man bij de Dordtse ploeg was Shendro Cristina die alle drie de Emma-goals voor zijn rekening nam. Een hattrick in een topwedstrijd, dat gebeurt niet vaak.

Bij Emma heerste zodoende zondag tot laat in de avond een feestelijke, haast carnavaleske stemming. Randy van Eden van de triomferende partij: "2-3 gewonnen in de 92e (!) minuut. Shendro was bij ons met z’n drie goals dé gevierde man."

Volgende week wacht SC Emma de stadsderby tegen GSC ODS. Randy vol bravoure en zelfvertrouwen: “We willen ze aanpakken volgende week”.

Emma staat nu los bovenaan met 16 uit 6. DSE volgt met 6-13. De opponent van volgende week, GSC ODS staat knap vijfde met 10 uit 6.

GSC ODS

Het in de vierde klas debuterende GSC ODS boekte een knappe zege op hoogvlieger Wernhout (1-0). Ferr Kemaldar over de gewonnen pot: "Van Wernhout werd op voorhand gezegd dat het een sterke tegenstander zou zijn. Die ploeg had voorafgaand 3 punten meer dan wij. Dus voor ons was het af- of aanhaken bij de kopgroep. Vanaf het begin waren wij de bovenliggende partij. Met goed combinatiespel creëerden we een hoop kansen. Zoals ook in voorgaande wedstrijden werden deze niet afgemaakt."

"Achterin staat het goed bij ons", vervolgt Ferr. "En op het middenveld hebben we veel voetballend vermogen en ook nog eens vlugge buitenspelers. Het liep dus lekker. Na rust het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. De tegenstander werd steeds verder naar achter gedrukt. De gasten hadden welgeteld één schot op doel. In de blessuretijd na goed doorzetten van mij kwam de bal bij onze spits Oktay Karaca. Hij draaide goed weg en daar was dan het verlossende 'puntertje': 1-0!"

FC Dordrecht Amateurs en SSW

In de vijfde klas is SSW inmiddels het ambitieuze FC Dordrecht Amateurs voorbij gestreefd op de ranglijst. De Dordtse 'Zebra’s van de Zeehaven' wonnen thuis knap met 1-0 van Advendo uit Breda.

FC Dordrecht Amateurs liep een stevig blauwtje op door thuis met 2-3 te verliezen van het Bredase PCP. Een enorme domper voor de ploeg die de laatste weken goed draaide en rijp leek voor definitieve aansluiting met de top. Verrassend genoeg heeft SSW die aansluiting nu wel te pakken gezien de stand bovenaan: SVL 6-13, TVC 5-12, DVVC en SSW 6-12 en FC Dordrecht Amateurs 6-10.

(Samenstelling overzicht: Fred van Dongen)

Meer berichten