Het kampioensteam van EBOH in 1965. Kijk in de tekst hieronder welke spelers en stafleden er allemaal op te zien zijn.
Het kampioensteam van EBOH in 1965. Kijk in de tekst hieronder welke spelers en stafleden er allemaal op te zien zijn. (Foto: archief EBOH)

EBOH viert vrijdag 97e verjaardag

  Sport

Dordrecht - Voetbalclub EBOH viert vrijdag 30 november voor leden, oud-leden, sponsoren, ouders van (jeugd)leden en iedereen die de club een warm hart toedraagt, haar 97e verjaardag aan de Schenkeldijk.

Gerrit Jansen opent het bal in de 'Wim Bakker Soos' vanaf 19.00 uur met muziek. Een select gezelschap van bekende (oud-)voetballers die Gerrit de Keizer als coach hebben gehad, speelt om 19.30 uur onder kunstlicht op het hoofdveld de 'Gerrit de Keizer Memorial'.

Hollands Welvaren

Vanaf 21.00 uur gaat het feest verder in de 'Gerrit de Keizer zaal' met een optreden van Hollands Welvaren.

1965

In 2018 werd EBOH kampioen in de derde klas. 53 jaar geleden was dit ook het geval. Het kampioensteam uit 1965 had aan één punt genoeg in de titelwedstrijd. Op 23 mei 1965 werd het uit bij directe concurrent CKC, 1-1. Dit was het eerste succes in de amateurs na terugkeer uit het betaalde voetbal in 1962. Het team belandde in de eerste klas, destijds het hoogste amateurniveau in Nederland.

Elftalfoto

Op de elftalfoto zijn te zien: (van links af staand) Arie v.d. Graaf (trainer), Adrie Aarden, Vincent v.d. Elst (supporter), Jan v.d. Linden, Peter v.d. Merwe, Henny Roelevink, Arie Schoon, Marius v. Pelt, Huib Schoon, Piet Schoon, Bram Schenk, Hanny v.d. Veeke, Jan de Knecht en Adrie Meuldijk (vlagger) en (van links af knielend): Juul Ellerman, Arie v.d. Elst, Silvano Zajec, Wim de Lang, Gijs v. Valen, Gerard v. Kooten, Wim v. Kooten en Bertus Dufijn.

Meer berichten