Jonge Vietnamese voetballers op de tribune tijdens FC Dordrecht tegen MVV.
Jonge Vietnamese voetballers op de tribune tijdens FC Dordrecht tegen MVV. (Foto: Don Fredo)

Vietnamese voetbaljeugd bezoekt FC Dordrecht

  Sport

Door Fred van Dongen

Dordrecht - Een stevige groep jonge voetballers uit Vietnam woonde zaterdagavond het duel tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht bij. Ze zagen de wedstrijd eindigen in een 1-1 gelijkspel.

Het bezoek van de jonge Aziaten aan de Krommedijk vloeide voort uit het samenwerkingsverband dat eredivisionist Feyenoord onlangs aanknoopte met de Vietnamese club Hoang Anh Gia Lai FC. De samenwerking richt zich vooral op het gebied van talent- en coachingontwikkeling. In het kader daarvan loopt populair gezegd een groep Vietnamese van onder de 19 jaar deze maand stage in ons land.

De bedoeling is dat Feyenoord z’n voertbalkennis zal delen met de Vietnamese club. Daarnaast zullen meer Vietnamese teams, spelers en coaches naar Nederland reizen om ervaring op te doen.

Hoang FC is een club uit de hoogste divisie van het Vietnamese voetbal, de V-League. Eigenaar, Doan Nguyen Duc, startte twaalf jaar geleden een jeugdacademie met als doelstelling een nieuwe generatie Vietnamese voetballers op te leiden en dat Vietnam zich uiteindelijk kwalificeert voor het WK.

Meer berichten