Trainer van triatlonvereniging Dordrecht, Albert de Vries (foto: Nanda van Heteren)
Trainer van triatlonvereniging Dordrecht, Albert de Vries (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Promoties voor TV Dordrecht

  Sport

Door: Nanda van Heteren

Eerste en tweede team behalen doel

Het seizoensdoel van De triatlonvereniging Dordrecht (TV Dordrecht) is 8 september behaald: promotie voor beide herenteams. Het eerste team is gepromoveerd naar de eredivisie, het hoogste landelijke niveau waarop teamcompetities plaatsvinden. Ook het tweede team promoveert, zij gaan naar de derde divisie Zuid. Trainer Albert de Vries is 'blij'.

DORDRECHT – De competitie die gedurende het wedstrijdseizoen wordt afgewerkt bestaat uit vijf wedstrijden. Per wedstrijd doen vier mannen mee, die allemaal individueel een sprinttriatlon afleggen. Afhankelijk van het parcours komt dat ongeveer neer op 750 meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. De snelste drie heren uit de uitslag die uitkomen voor de vereniging in het klassement, dingen mee voor de punten en eventuele promotie. Om het team de hele zomer mee te laten doen, zijn er zeven tot acht man nodig. Het niveau van het eerste team ligt op vijfhonderd meter zwemmen in zes minuten en dertig seconden, minimaal veertig kilometer per uur fietsen en vijf kilometer hardlopen in achttien minuten.

,,De blijdschap overheerst, in november maak je een plan met elkaar. Je hebt een bepaalde ambitie. Ervaring uit het verleden leert dat het een puzzel is om soms het wedstrijdseizoen (dat van april tot en met september loopt, red.) door te komen door bijvoorbeeld vakanties en blessures. Dit jaar zat alles mee en valt het goed. We domineren de competitie en dat maakt mij blij, maar ik ben ook verrast. Dat komt doordat het tot in de puntjes is gelopen zoals we van tevoren hebben bedacht." Promotie hangt niet alleen af van je eigen kracht, het hangt ook af van de concurrentie. ,,We wisten dat ons doel mogelijk zou zijn, maar je weet pas bij de eerste wedstrijd hoe sterk je teams zijn, van tevoren weet je niet hoe andere verenigingen zijn."

De afgelopen maanden hebben de teams hard getraind. De Vries zei eerder:,, We hebben naast de trainingen bij de vereniging, met grote regelmaat met de teams gezamenlijk getraind. Tevens hebben we ook trainingen gedaan, die minder gericht zijn op triathlon, maar waar wel wel plezier en samenwerking op de voorgrond staan. In ons doen en laten doen wij niets anders dan we hiervoor ook al deden. Dus wel trainen, af en toe wat leuks doen zoals een roeiclinic en na afloop van de wedstrijd samen een hapje eten. Toch is het wel bijzonder dat beide teams nu promoveren. Zeven jaar geleden deden we al mee aan deze competitie in de eerste divisie na een jaar of vier zijn wij gedegradeerd. Vanaf dat moment hadden we als doel om daar weer te komen. In die afgelopen jaren hebben we goed gepresteerd in de dagklassementen, maar niet in de hele competitie. Dit jaar hebben we mannen die net wat sneller zwemmen en zo is het wat makkelijker om voorin de wedstrijd te komen en de punten te halen."

Meer berichten